Mamma, älva eller äventyrare: vilken typ av fru är du?

Innehåll

Fram till det omhuldade ”ja” i registret har vi ingen tvekan om att vi kommer att bli en ideal fru för vår älskade. Familjelivet gör dock sina egna justeringar i förhållandet mellan makar. Hur våra män ser oss?

Huvudsyftet med en sådan fru är att glädja sin mans ögon. Hon förstår salongprocedurer och vet 33 sätt att göra sin rumpa fast, men har svårt att planera en familjebudget. Hennes dag är underordnad skönhetsritualer, och hon blir trött på att peeling och manikyr inte mindre än från jobbet. Därför är hon fruktansvärt irriterad över alla slags antydningar om hennes ledighet..

Kvinnan flyger lätt genom livet och tillåter gärna sin man att lösa viktiga familjeproblem ensam. Hon är inte lämplig för rollen som en stridande vän, men du kan alltid lita på hennes förmåga att lyssna och beundra hennes man.

Affärskvinna

Sådana tjejer upptar ofta ledarpositioner och förväxlar huset med kontoret och familjen med underordnade. Affärskvinnan har allt enligt planen och allt är som det tycks vara korrekt. För att byta lägenhet, köpa en ny bil, bygga en sommarstuga – det finns inget som skulle vara utanför hennes makt. Ibland spelar hon demokrati och låter sin man bestämma vilken restaurang hon ska äta på i dag, men ändå glider nedlåtande in i hennes kärleksfulla leende: det klarar han inte ens..

En affärskvinnas rationalitet avskräcker snabbt sin man från att ge blommor och göra romantik, och de kommande tonerna i hennes röst kan till och med göra en helig upprörd. Paradoxalt nog blir hon ibland trött på rollen som en stark kvinna och börjar tjata sin man för bristen på kvaliteter som hon hade förstört i flera år och krävde att han började slå näven på bordet just nu..

Moder-hustrun ser innebörden av hennes existens hos barn och hennes man (som hon faktiskt också uppfattar som ett barn). Hennes hus är en idyllisk bild av familjekomfort: dofterna från hushållet älskade hörs från köket, det finns ingen dammfläck i hyllorna, hela dagen tillbringas i sysslor runt huset. Hon kommer att hitta ett kärleksfullt ord för alla, lyssna på och njuta. I en sådan ständig tjänst finns det som regel ingen tid kvar för sig själv. Denna situation börjar snabbt tas för givet av hushållen. I vissa fall förvandlas en omsorgsfull mamma till ett krävande offer: hon får inte erkännande av sina meriter, men hon har ett agg mot sina ”otacksamma” släktingar.

Perfektionist

Den här kvinnan är en maskin för evig rörelse. Hon har tydliga idéer om vad en fru ska vara och hon följer dem strikt. Hon försöker lyckas i allt: arbetar, driver ett hushåll (och fördömer sig ständigt för att vara ofullkomlig), försöker spendera mycket tid med sin älskade, tar hand om sig själv … Hon är ett beundringsobjekt för de omkring sig, men … det finns ingen evighetsmaskin. Med jämna mellanrum upplever en perfektionistisk fru en känsla av förödelse, orsaken är den banala tröttheten av behovet av att alltid vara på toppen. ”Okompletta” hushållsmedlemmar som inte kan skryta med samma hårda arbete och känner sig skyldiga lider också av loppet för perfektion..

Äventyrerska

Kategorin av sådana fruar inkluderar tjejer som är beroende av självreflektion. En sådan fru finns i två stater och ersätter varandra cykliskt. Eller hon lider av brist på genomförande, tror att hon kan något mer och drunknar i förhalning. Eller han kastar sig ner i nya aktiviteter. Detta kan vara djurens välbefinnande, en sångklubb eller oljemålning. Det viktigaste är att hela hushållet är involverat i banan för den nya aktiviteten: ett krukmakarhjul sätter sig i sovrummet och hennes medarbetare i socialt arbete samlas med dig till middag. Lyckligtvis (hon vet det själv) är hennes hobbyer sällan konsekventa. Betydelsen av all denna aktivitet är den ständiga sökandet efter nya upplevelser. Äventyrsandan hos en sådan kvinna är oförstörbar, och det är inte möjligt att tillfredsställa törsten efter äventyr i en lugn familjehemmet.

Anna Tok, redaktör för avsnittet ”Han och hon”:

Vårt liv skulle vara oändligt tråkigt och tråkigt om kvinnor kunde delas in i 5 typer. En kvinna är ett helt universum som inte är underkastat naturens lagar. Idag kan hon vara en älva, imorgon kan hon bli mamma och om tio år kan hon starta sitt eget företag och bli affärskvinna. Och hur är det med dessa superkvinnor som har tid att göra allt på en gång? Var och en av det rättvisa könet kan kombinera det otillbörliga, och fem typer av fruar från den här artikeln är ännu mer.

Sådana typologimaterial är användbara för självidentifiering vid en viss tidpunkt. Kanske hjälper de verkligen att titta på ditt liv från utsidan och, om det behövs, ändra prioriteringar..