En dag i familjelivet: hur jag hittade min man i sängen på den andra

Kvinnans dag publicerar en riktig dagbok. Hur man överlever svik från en älskad och blir lycklig.

Ibland inträffar händelser i livet som delar upp det i ”före” och ”efter”.

Ja, naturligtvis är livet alltid en serie händelser i olika färger, hela färgpaletten finns där. Vissa händelser är ljusblå, andra är ljusgula, andra är bara grå …

Händelsen som hände den dagen ser jag som ett åskväder blixt som plötsligt blinkade mot bakgrunden av total vila och klippte den svarta himlen i två med sin elektriska sicksack!

13 oktober! På morgonen hade jag en dålig dröm om att min man fuskade på mig. Och när jag vaknade kunde jag inte alls komma till mig själv, jag gick som om jag tog mig från korset.

– Vad är det med dig, kära? frågade han innan han lämnade huset.

– Ja, jag hade en dålig dröm.

– Dåliga drömmar behöver inte berättas.

– Du vet vad som är värst för mig.

Han visste att det värsta för mig var hans otrohet. Varför, varför och varför min dumma hjärna kom med en sådan skräckhistoria vet jag inte. Jag vet bara att hela vårt liv tillsammans, alla dessa 13 år, var jag rädd för detta. Rädd eftersom jag visste att det var slutet.

Mannen skakade på huvudet, sa att det var nonsens och lämnade, eller snarare, flög till Moskva. Efter lunch hade min dotter ont i magen och jag tog henne till läkaren. Läkaren tittade på henne, sa att allt var bra och föreskrev ett ultraljud.

I det ögonblicket ringde klockan. Det var det här samtalet som blev det åska i mitt liv..

– Hej, Natalia! Jag heter Lena. Jag vill säga att din man har en älskarinna. De har träffats i fyra månader, och nu är de tillsammans i Moskva. Du kan kontrollera det själv. De anländer till Anapa i övermorgon kl 13:45.

– Tack Lena! – sa jag till henne och lade på.

Mycket senare tänkte jag vem denna fiktiva Lena var och hur hennes liv utvecklades. Trots allt var hennes samtal en granat som kastades i hjärtat av min familj. Ja, Gud är självklart hennes domare. I antiken tappades budbärare som kom med dåliga nyheter av huvudet. Jag tror att chefen för just den Lena har skadats allvarligt sedan dess …

Jag gick ut på landningen och gled bokstavligen ner i fönsterbrädan. Hon stod bara där och snyftade. Människor gick förbi och tittade på mig med medkänsla och tänkte vilken sorts sorg som hände mig …

Då förstod jag inte ens vilka svåra känslomässiga prövningar jag stod inför! Då kunde jag inte föreställa mig allt som händer härnäst: vår skilsmässa och den vilda, skärande känslan av ensamhet, smärta och rädsla för framtiden – mina och mina barn. Det ständiga ropet i bilen till sångerna från Vitas, som på något sätt räddade mig och hjälpte till att lindra smärta! Hatet som grep mig vid synen av denna kvinna, hatet som gjorde mig galen! Jag kunde inte föreställa mig att min man och far till mina två barn, personen närmast mig, skulle bli en främlings make och far till två andra barn. Jag visste inte då hur min lilla son skulle stå ute på gården och trösta sin 11-åriga syster och säga:

– Jag vet att vår pappa lämnade oss, men jag är en man och män gråter inte. Och gråter du inte heller!

– Jag vet, pappa lämnade oss, men jag är en man, och män gråter inte! Och gråter du inte heller!

Då visste jag ingenting. Orden från just den Lena lät precis som ett larm i mitt huvud.

”Din man fuskar på dig.” Men jag kände inte heller den andra. Det faktum att just detta samtal kommer att göra mitt liv helt annorlunda. Det faktum att en kvinnlig mentor kommer att dyka upp i mitt liv som hjälper mig att förändras och utvecklas i mitt yrke som psykolog. Det faktum att jag kommer att kunna försvara min kandidats avhandling och bli kandidat för filosofiska vetenskaper. Att jag kommer att kunna övervinna rädslan för att tala offentligt och bli lärare vid universitetet.

Och slutligen, det faktum att jag kommer att träffa en snäll och pålitlig man som jag kommer att förstå med att inte bara pengar gör livet rikt och lyckligt. Allt detta var senare, och i det ögonblicket tänkte jag bara på det faktum att mitt liv hade kollapsat och jag skulle aldrig kunna andas djupt igen..

Jag kunde inte flytta och ta hem min dotter från ultraljudssalen. Då var allt som en dröm. Och den här drömmen var en mardröm. Jag åkte inte till Anapa för att möta planet, som Lena rekommenderade för mig, jag gjorde det annorlunda. Nästa dag köpte jag en biljett och flög till Moskva för att se själv. Självklart sa jag ingenting till min man, min sårade själ ville fortsätta drama och jag fick det till fullo. När jag kom till Moskva gick jag direkt till vår lägenhet i Moskva och hittade dem på ”brottsplatsen”.

Jag möttes av min man, som var vit av skräck! Hon stod nära väggen – en 20-årig flicka som jag kände som en av arbetarna i sin mans sällskap …

– Vad har du? Kärlek? – Jag frågade honom.

– Nej, jag har kärlek till dig och till barn! – svarade han med darrande läppar.

Sedan sa han mycket mer och att hon var en av många och att om ytterligare en månad eller två skulle allt vara över. Det faktum att det är mitt fel att jag förstörde familjen. Men jag visste redan med säkerhet att detta var slutet. Och så hände det.

Och nu spola framåt den här filmen ”My Life” – och här är den, en ny verklighet!

10 år har gått … Som historiker säger, du kan inte skriva historia på en gång, det blir historia först efter många år. Då kan du titta på fakta med ett svalt huvud och ett nyktert minne. Först då kan det bedömas adekvat.

Sedan, för 10 år sedan, fick jag ögonen på Leo Tolstojs fras ”Vad vi anser vara ont för oss själva är till största delen bra som vi ännu inte har förstått.” Denna fras blev en ledstjärna för mig, den ledde mig framåt till det mycket bra som den stora klassikaren lovade.

Och det gjorde hon. Nu är jag glad på alla områden i mitt liv. Mina barn gör mig glad och stolt. Jag gör vad jag älskar och hjälper människor att hitta harmoni och psykologisk komfort. Jag är lycklig i mitt personliga liv.

Och nu, när jag ser tillbaka och analyserar mitt förflutna, skriver jag historia och drar slutsatser. Jag hoppas att dessa resultat kommer att hjälpa kvinnor i en liknande situation..

Fungerade jag rätt eller fel? Detta är naturligtvis en retorisk fråga. När jag befann mig i en kritisk situation begick jag utan tvekan många kaotiska och känslomässiga handlingar och naturligtvis fläktade smärtan och lidandet med mina egna händer. Men jag flammade själv i det. Och tacka Gud för att det inte brann till marken. Men mina barn led också. Hade jag rätt att agera så beslutsamt och oförsonligt? Som en sårad kvinna, utan tvekan ja.

Och som mamma, kanske inte? Kanske var det värt att visa tolerans, återhållsamhet, lugn och agera utifrån en position som kall beräkning och vinst? kanske!

Men när jag rullar tillbaka livets tejp och tittar på bilderna från det förflutna förstår jag varje år att jag inte hade något annat sätt. När allt kommer omkring, när kärlek och trohet är grunden för en familj, finns det ingen plats för kall beräkning och vinst. När det finns kärlek, bör ärlighet, anständighet och fullständigt förtroende gå hand i hand med det …

Och en familj behöver byggas endast på dessa värden. När allt kommer omkring är detta grunden och en solid grund som gör att den kan stå emot chockens och svårighetens dagar. Om fundamentet ledde och det visade sig vara ostadigt, lämna huset utan att vänta på att taket kollapsar på ditt huvud. Bygg ditt nya hem, lär dig av det förflutna och lita på Leo Tolstojs ord.