De viktigaste kvinnliga misstagen efter ett smärtsamt uppbrott

Innehåll

Ingenting varar för alltid, och relationer, tyvärr, ibland också spricker. När en kärleksbåt, som reser på havet i din union i flera år, går sönder, är det viktigaste att inte tappa lugn. Det tar tid att slicka dina sår. Och så att ärren i hjärtat läker så snabbt som möjligt, rekommenderar vi, som eld, att undvika giftigt beteende mot din ex-partner från din sida.

Victoria Bastrykina, tränare för familjen Secrets och sexutbildningscentret.

Skyll dig själv

Och kvinnor är i allmänhet mycket benägna till detta: Från barndomen kultiverar de idén att vi bara är bra när det finns en man bredvid oss. Följaktligen, om vi är ensamma, betyder det att något är fel med oss ​​på förhand: antingen bröstet är för litet eller så är kraven stora. I händelse av att relationen avslutas (det spelar ingen roll på vems initiativ) är det viktigt att bara komma ihåg en sak: i allt som två människor gör är båda skyldiga. Och vad är en relation om man inte bygger, tegel för tegel, av ett mentalt hus? Och om man lägger en tegel snett, betyder det att den andra helt enkelt fyller den med cement utan att vilja korrigera situationen.

Sprid rykten om ett ex eller kasta lera på dig

Om du plötsligt vill gråta till dina vänner och samtidigt ta reda på de intima detaljerna i tidigare relationer, kom bara ihåg att du för en tid sedan sa kärleksord till den här personen. Och är det möjligt efter hjärtliga bekännelser att plötsligt gå in i strävan efter att lista de värsta egenskaperna hos en tidigare älskare? Och om den ”älskade”, ”kaninen” och ”katten” efter förhållandets upphörande plötsligt förvandlades till en ”åsna”, ”idiot” och många andra opartiskheter, är det överhuvudtaget värt att sörja över dessa relationer?

Släpp inte din partner

Oavsett hur stor frestelsen är att ringa för att ta reda på hur du har det, skicka SMS om dina planer för dagen bara av vana, dela en rolig video på sociala nätverk för att skratta tillsammans – lova dig själv att du inte kommer att göra det. Psykologer rekommenderar att minska kommunikationen med exen till ett minimum omedelbart efter upplösningen: ring och skriv bara när det är nödvändigt, om brådskande frågor behöver lösas.

I själva verket är lusten att återuppta kommunikationen bokstavligen en naturlig reaktion i kroppen: tänk bara, för en tid sedan var ditt ex en av de närmaste människorna. Så första gången efter avsked kommer du med tröghet att vilja berätta eller dela något. Det viktigaste är att se linjen som delar de två tillstånden: ”naturlig reaktion” och ”smärtsam förnekelse av situationen”.

Idealisera relationer

Efter slutet av ett långt förhållande finns det tillfällen när du vill gråta till din favoritlåt och komma ihåg de bästa ögonblicken som hände dig. Och nästan alltid samtidigt uppstår tanken: ”Tänk om det var bättre än det kommer att bli?” Det är alltid viktigt att komma ihåg av vilken anledning förhållandet slutade, vad var drivkraften för deras upplösning och vilken typ av smärta du upplevde samtidigt (om du gjorde det, för att någonting händer).

Bli avskräckt

Här: ständigt klaga på hur illa du känner dig efter upplösningen; ge upp arbete och hobbyer, stäng dig själv och sluta njuta av livet. Ja, vi argumenterar inte, att bryta upp ett förhållande är alltid känslomässigt svårt, men det här är inte det enda som gjorde dig lycklig! Skriv ner en lista över saker som alltid uppmuntrar dig, som shopping eller en god glass, en promenad med dina vänner eller en ny manikyr. Gå inte till ytterligheter. Lämna frisyrbytet efter avsked till filmernas hjältinnor, men funktionen ”pumpa upp bilden” kan ha en positiv effekt på ditt välbefinnande. Generellt, försök att återvända till trevliga rutinaffärer för att förstå att bara en sak har förändrats i livet – din ”civilstånd” i VKontakte-nätverket..

Kasta dig själv i nya relationer

Hur är det vanligt att säga i sådana fall? Klin kil slår ut? Tänk om du, som alkoholist och ett riktigt vinälskare, skulle sluta dricka och byta helt till rom. Vad man än säger, alkoholberoendet kommer att finnas kvar. Om du verkligen vill ge upp hela ditt jag på jakt efter nya relationer och sedan dyka in i dem, försök att inte bara tänka på dina känslor. I de flesta fall kommer resultatet av ett sådant förhållande att vara entydigt: du kommer att förstå att detta inte alls är vad du behövde, och du kommer sannolikt att bryta hjärtat hos din oväntade utvalda. Nya bekanta, även med män, kommer dock att göra det möjligt för dig efter att ha gått sönder att inte förlora kontakten med omvärlden. Ju fler vänner och nya intressanta bekanta du har, desto snabbare kan du klippa ett fönster till en ljus framtid..